Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Otrdien Latviju apmeklēs ASV aizsardzības ministrs

© Scanpicx

ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins nākamnedēļ vizītē apmeklēs Latviju, liecina ASV Aizsardzības ministrijas mājaslapā publicētā informācija.

Ostins pirmdien dosies uz Štutgarti, kur notiks ASV komandcentra Āfrikā komandiera nomaiņa, ASV Jūras spēku ģenerālleitnantam Maiklam Lenglijam amatā nomainot armijas ģenerāli Stīvenu Tavnsendu.

Pēc tam viņš dosies uz Latviju, kur tiksies ar augsta ranga valdības amatpersonām, lai apliecinātu ASV saistības un nepārtraukto klātbūtni Latvijā un visā Baltijas reģionā.

Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) informē, ka Ostins vizītē Latvijā uzturēsies 9.augustā un 10.augustā un tiksies ar aizsardzības ministru Arti Pabriku (AP).

Kā uzsver AM, vizītes mērķis ir tikties ar Latvijas valsts augstākajām amatpersonām, lai apstiprinātu ASV apņemšanos aizstāvēt visus NATO sabiedrotos, uzturot pastāvīgu militāro klātbūtni Latvijā un Baltijas reģionā.

Ņemot vērā Krievijas militāro darbību eskalāciju pie Ukrainas robežām, kā arī Krievijas spēku koncentrāciju Baltkrievijā, ASV prezidents Džo Baidens 22.februārī paziņoja par ASV pieņemto lēmumu pastiprināt spēku klātbūtni Eiropā, nosūtot uz Latviju, Lietuvu un Igauniju karavīrus un militāro tehniku. Savukārt 23.februārī Latvijā ieradās pirmie ASV karavīri.

Aizvadītā gada nogalē ASV prezidents arī parakstīja ASV Nacionālo aizsardzības autorizācijas aktu 2022.fiskālajam gadam, kurā iekļautā Baltijas Drošības iniciatīva paredz 150 miljonu ASV dolāru piešķiršanu Baltijas valstu aizsardzības spēju attīstībai 2022.gadā.

10.augustā plkst.12.20 Aizsardzības ministrijā notiks Pabrika un Ostina preses konference.