Baudām vasaru: rīt un sestdien +31 grāds

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Piektdien un sestdien gaidāms karsts laiks, temperatūra pakāpsies līdz pat +27…+31°. Sestdien Latviju no rietumiem šķērsos nokrišņu zona, kas teritorijas lielākajā daļā nesīs lietu. No svētdienas laika apstākļus noteiks augsta spiediena apgabals - būtiski nokrišņi nav gaidāmi, dominēs lēns vējš un dienas būs siltas, maksimālā gaisa temperatūra būs +19…+24° robežās, vēsta sinoptiķi. 

Piektdien daļēji mākoņains un sauss laiks. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, un naktī vietām valsts austrumu pusē veidosies migla ar redzamību 100-500 m. Naktī minimālā gaisa temperatūra +10…+15°, piekrastes rajonos siltāk, tur: +16…+20°. Dienā gaidāms stiprs karstums, termometra stabiņš pakāpsies līdz +27…+31° atzīmei.

Sestdien teritorijas lielākajā daļā līs. Nakts būs daļēji mākoņaina, ar vairāk mākoņiem no rīta un pa dienu, kad Latviju no rietumiem šķērsos nokrišņu zona. No rīta lietus gaidāms Kurzemē, priekšpusdienā centrālajos rajonos, bet pēcpusdienā austrumu daļā. Iespējami arī pērkona negaiss ar stipru lietu un brāzmainu vēju. Lielākajā daļā teritorijas dominēs lēns vējš, izņemot jūras piekrastes rajonos, kur pūtīs mērens rietumu vējš. Naktī gaiss atdzisīs līdz +16…+21°, dienā iesils līdz +19…+23°, austrumu rajonos +24…+27°.

No svētdienas līdz trešdienai gaidāms mainīgs mākoņu daudzums. Laikapstākļus noteiks augsta spiediena atzars no dienvidrietumiem, vien nedēļas sākumā vietām gaidāms neliels lietus, bet atmosfēras spiediens pakāpeniski pieaugs, un nedēļas vidus paies bez nokrišņiem. Pūtīs lēns mainīga virziena vējš. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +9…+13°, piekrastes rajonos +13…+16°. Dienas būs siltas, gaiss iesils līdz +19…+24°.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais