Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Desmitdaļa PMLP strādājošo sasirguši ar Covid-19; rindas garas jo garas

© Dāvis ŪLANDS, F64 Photo Agency

Pilsonības un migrācijas pārvalde jūlijā sasniegusi 30 gadu pastāvēšanās laika rekordu klientu skaita ziņā – dokumentu formalitātes kārtot ieradās 90 000 cilvēku, līdz ar to šovasar slodze ir milzīga, darbinieku trūkst zemo algu dēļ, turklāt desmitdaļa strādājošo nevakcinēto apmeklētāju dēļ saslimuši ar Covid-19, tāpēc vairākās nodaļās nolemts pagarināt darba laiku, vēsta TV3 Ziņas.

Lai tiktu galā ar milzu klientu plūsmu, pārvalde augustā un septembrī vairākās nodaļās nodrošinās personu apliecinošu dokumentu noformēšanu sestdienās. Šāda iespēja būs Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī. Pakalpojumu saņemšana rindas kārtībā notiks bez iepriekšēja pieraksta. Klientiem ierodoties, tiks izdalīts noteikts numuriņu skaits, un katrs apmeklētājs tiks apkalpots atbilstoši tā kārtai rindā. Pārvaldē uzsver - jau vairākus mēnešus spriedze esot liela, bet tāda slodze, kāda bijusi tieši jūlijā, nav pieredzēta nekad.

Pārvaldē norāda uz finansējuma problēmu - algas mazas, darbinieki nepārtraukti mainās, ir iztrūkums. Sestdienās strādājošajiem jāmaksā dubultā. Taču iestāde tam tagad radusi līdzekļus no pašu budžeta, jo rēķinās, ka citādāk rudenī būs vēl grūtāk.

Gaismu tuneļa galā PMLP redz tikai no nākamā gada, cerot, ka pēc vēlēšanām jaunais Iekšlietu ministrs apjautīs situācijas nopietnību un 2023. gada budžetā atvēlēs cilvēka cienīgu atalgojumu pārvaldes darbiniekiem.