Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Kariņš uzdod valsts pārvaldei gatavoties enerģijas taupības pasākumiem

© f64.lv, Gints Ivuškāns

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šonedēļ ar rezolūciju ir uzdevis visiem ministriem un Valsts kancelejai gatavoties enerģijas taupības pasākumu ieviešanai gaidāmajā apkures sezonā, informē Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

"Krievija turpina brutālo karu Ukrainā, kā arī ar šantāžas palīdzību, izmantojot energoresursus, cenšas gan vājināt, gan sašķelt Eiropas Savienības dalībvalstis tās atbalstā Ukrainai. Krievijai tas neizdosies, ja spēsim vienoti un solidāri pārvarēt grūtības, tādēļ esmu uzdevis visiem ministriem un Valsts kancelejai gatavoties enerģijas taupības pasākumu īstenošanai," uzsver Kariņš.

Ministru prezidents ir uzdevis visiem ministriem un Valsts kancelejas direktoram Jānim Citskovskim līdz šī gada 19.augustam iesniegt Ekonomikas ministrijai informāciju par ministriju, tās iestāžu un kapitālsabiedrību plānotajiem enerģijas taupīšanas pasākumiem gaidāmajā apkures sezonā un prognozēto ietaupījuma apjomu.

Savukārt ekonomikas ministrei Ilzei Indriksonei Ministru prezidents ir uzdevis līdz šā gada 2.septembrim apkopot ministriju iesniegto informāciju, izstrādāt vadlīnijas, kurās ir noteikti kopējie mērķi enerģijas ietaupījumam gaidāmajā apkures sezonā, un minēto vadlīniju projektu iesniegt izskatīšanai valdībā.