Apkures pabalstus ministrija rosina sākt maksāt tikai novembrī

© Vladislavs Proškins/F64

Labklājības ministrija (LM) rosina ieviest atbalsta pasākumus šajā apkures sezonā - no šī gada 1.oktobra līdz nākamā gada 30.aprīlim, liecina ministrijas sagatavotie un saskaņošanai nodotie grozījumi Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likumā.

Kā liecina LM valdībai sagatavotais likumprojekts, tiek paredzēti valsts pabalsti senioriem, personām ar invaliditāti, apgādnieku zaudējušām personām par laika periodu no šī gada 1.novembra līdz 2023.gada 31.maijam, kurus sāks izmaksāt 2022.gada novembrī.

Plānoto pabalstu lielumu un izmaksu kārtību var uzzināt šeit

Lai novērstu iedzīvotāju vēl lielāku pieplūdumu pašvaldību sociālajos dienestos, likumprojekta pārejas noteikumos noteikts, ka mājokļa pabalsta, kas piešķirts par laika periodu no šī gada 1.oktobra līdz nākamā gada 30.aprīlim, pārrēķinu veic pēc 2022./2023.gada apkures sezonas beigām, bet ne vēlāk kā līdz 2023.gada 30.jūnijam, izņemot mājokļa pabalsta cietajam kurināmajam pārrēķinu var veikt par 2022. kalendāro gadu, izmaksājot starpību arī 2022.gadā.

Ņemot vērā, ka likumprojekts paredz pagarināt iesniegumu izskatīšanas termiņu un līdz ar to šajā likumprojektā noteiktais mājokļa pabalsts tiks izmaksāts vēl 2023.gada jūnijā, LM norāda, ka nepieciešams pagarināt pašvaldību pārskatu par mērķdotācijas izlietojumu par 2023.gada jūniju iesniegšanas termiņu līdz 2023.gada 15.jūlijam.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais