Suns ar aizsieto purnu atveseļojies

© Latvijas Veterinārārstu biedrība

Sunim, kurš vairākas nedēļas bija klaiņojis ar aizsietu purniņu, brūces ir sadzijušas un no SIA "Veterinārais serviss" klīnikas viņš ir jau pārvests uz Juglas patversmi, informē Latvijas Veterinārārstu biedrība informē.

Veterinārārsts Guntars Berķis operācijas dienā savās prognozēs bija uzmanīgs, jo brūču dzīšana varēja ieilgt. Tomēr viss izdevās kā iecerēts, papildus operācijas nebija nepieciešamas, jo gan operētās, gan vaļējās brūces dzija lieliski. Lai gan rēta purna augšdaļā saglabāsies, tomēr nepilna mēneša laikā līdz nepazīšanai izkropļotais suņa purns ir ieguvis ļoti piemīlīgu veidolu. Suņuks, kuru esam iesaukuši par Džekiņu, noteikti jau drīzumā kļūs par kādas ģimenes mīluli.

Pat profesors Jolle Kirpenšteins no Utrehtas Veterinārās medicīnas universitātes, kurš ir viens no pieredzējušākajiem mazo dzīvnieku ķirurgiem Eiropā, šo gadījumu nosauca par satriecoši interesantu, jo vairāku nedēļu laikā purna abas daļas, kuras bija nodalītas ar pārsēju, nebija zaudējušas audu apasiņojamību.

Viņš arī paslavēja Latvijas veterinārārstus par labi paveiktu darbu, jo operācijas tehnika un brūču sadzīšanas ātrums, viņaprāt, liecina, ka profesionālā ziņā viss paveikts nevainojami.

Svarīgākais