Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Par 186 000 eiro popularizēs Latvijas vēsturi

© Ketija Keita Krastiņa, F64

Kultūras ministrija (KM) uz trīs gadiem ir noslēgusi 186 000 eiro vērtu līdzdarbības līgumu ar Latvijas Okupācijas muzeja biedrību, lai tā veicinātu sabiedrības izpratni par dažādiem Latvijas vēstures notikumiem un faktiem laika posmā no Otrā pasaules kara sākuma līdz mūsdienām, liecina informācija KM tīmekļvietnē.

Noslēdzot līgumu, biedrība ir apņēmusies katru gadu nodrošināt vismaz 12 publikāciju sagatavošanu un publicēšanu par dažādiem vēstures notikumiem un faktiem, pamatojoties uz pierādījumos balstītu informāciju, tostarp par Nacionālās pretošanās kustības darbību un mazākumtautību līdzdalību dažādos vēstures notikumos.

Tāpat biedrība ir uzņēmusies katru gadu veicināt sadarbību starp vismaz divām dažādām Latvijas atmiņas institūcijām un neatkarīgiem pētniekiem, kā arī veicināt vienotas sociālās atmiņas izpratnes nostiprināšanos Latvijas sabiedrībā.

Latvijas Okupācijas muzeja biedrība plāno katru gadu sadarbībā ar vietējām kopienām organizēt vismaz piecas diskusijas ar sabiedrību par dažādiem Latvijas vēstures notikumiem visos Latvijas reģionos, tostarp dažādu atceres dienu laikā un nozīmīgu Latvijas vēstures notikumu norises vietās.

Biedrībai regulāri, bet ne retāk kā vienu reizi mēnesī ir jāievieto informācija par īstenotajām sabiedrības izpratni veicinošajām aktivitātēm savā tīmekļvietnē, kā arī jānodrošina regulāra aktivitāšu publicitāte ne retāk kā vienu reizi mēnesī, pēc iespējas aptverot dažādus sabiedrības grupu iedzīvotājus.