Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Valsts amatpersonu deklarācijas VID aizpildīs ar pieejamo informāciju par 2011.gadu

Otrdien, 4. janvārī Ministru kabineta (MK) sēdē tika apstiprināti grozījumi likumā par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā, līdz ar to Valsts amatpersonu deklarācijas Valsts ieņēmumu dienests (VID) aizpildīs ar pieejamo informāciju par 2011.gadu, informē Finanšu ministrijā (FM).

Pagājušā gada septembrī Saeimā pieņemtie grozījumi likumā paredz, ka Valsts ieņēmumu dienestam (VID) Elektroniskās deklarēšanas sistēmā jānodrošina, ka deklarācijas aizpildītājam ir pieejama valsts informācijas sistēmās esošā informācija konkrētās deklarācijas aizpildīšanai un valsts amatpersona pārbauda un, ja nepieciešams, arī papildina šo informāciju.

Tādejādi VID ir jāveic nepieciešamās izmaiņas Elektroniskās deklarēšanas sistēmā ar mērķi nodrošināt to, ka valsts amatpersonas deklarācijā norādāmā informācija tiek aizpildīta automātiski, izmantojot gan VID informācijas sistēmu, gan arī VID rīcībā esošo informāciju no citām valsts informācijas sistēmām - Iedzīvotāju reģistra, Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas u.c.

Tā kā valsts amatpersonām kārtējā gada deklarācija ir jāiesniedz ik gadu no 15. februāra līdz 1. aprīlim, tad apstiprinātie grozījumi likumā paredz informācijas pieejamību, sākot ar deklarāciju par 2011. gadu iesniegšanu.

Ņemot vērā, ka šādas informācijas pieejamības nodrošināšanai VID ir nepieciešami vismaz seši mēneši, kuru laikā jāveic izmaiņas Elektroniskās deklarēšanās sistēmā, grozījumi likumā paredz, ka VID informāciju nodrošinās, sākot ar 2012. gada 15. februāri.

Grozījumus likumā vēl skatīs un par tiem lems Saeimā.