Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Latvenergo" aprēķinājis, cik būs jāmaksā par elektrību; "Elektrum" rēķini pieaugs ievērojami

© f64.lv, Kaspars Krafts

AS "Latvenergo" zīmola "Elektrum" klientiem maksa par elektroenerģiju pieaugs vidēji par 65%, tādējādi sadārdzinot rēķinu vidēji par 10-12 eiro mēnesī, stāsta AS "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere.

AS "Latvenergo" zīmola "Elektrum" klientiem maksa par elektroenerģiju pieaugs vidēji par 65%, tādējādi sadārdzinot rēķinu vidēji par 10-12 eiro mēnesī.

LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka, piemēram, klientiem ar "Elektrum ekonomiskais" pieslēgumu elektrības cenas pieaugums no 1.septembra būs par 67% - no 0,14169 līdz 0,23671 eiro par kilovatstundu (kWh).

Bidere skaidroja, lai nodrošinātu tirgus situācijai atbilstošu stabilu pakalpojumu, kompānija pārskata cenu klientiem, jo turpinās elektroenerģijas cenas kāpums. Ja tirgū pieejamie elektroenerģijas piedāvājumi nākamo periodu līgumiem ir līmenī virs 200 eiro par megavatstundu (MWh), tad šobrīd lielākās daļas klientu līgumos tā ir būtiski zemāka.

"Elektrum" klientu līgumos elektrības cenu izmaiņas tiks veiktas individuāli atbilstoši līguma noteikumiem un atkarībā no diviem faktoriem - izvēlētā produkta un līguma slēgšanas brīža.

Bidere norādīja, ka tādējādi kāpums var būt gan lielāks, gan mazāks, bet vidēji tie ir apmēram 65%, kas vidējam klientam veido rēķina pieaugumu 10-12 eiro mēnesī robežās.

"Situāciju, kurā jāpārskata pakalpojuma cenas klientiem un tās jāmaina līguma nosacījumos, radījuši šā gada satricinošie notikumi. Krievijas sāktais karš strauji palielinājis globālo resursu un elektroenerģijas cenu kāpumu, līdz ar to augsts visu energoresursu cenu kāpums ir vērojams visā Eiropā," skaidroja "Latvenergo" pārstāve.

Viņa arī atzīmē, lai gan rēķina kāpumu nosaka elektrības cena tirgū, joprojām daudzām mājsaimniecībām ir iespējas samazināt izmaksas ar energoefektivitātes jeb taupības paradumiem. "Elektrum" aicina iedzīvotājus vasaras laikā vēlreiz pārskatīt elektroenerģijas lietošanas paradumus un, kur iespējams, veikt energoefektivitātes pasākumus, kā arī izmaksu līdzsvarošanai izvēlēties Izlīdzinātā maksājuma iespējas.

Tāpat "Elektrum" piedāvā klientiem izlīdzinātā maksājuma iespēju, kas ļauj visa gada garumā mēnesī maksāt nemainīgu vidējo summu un rēķināties ar nemainīgu maksājumu.