Jaunākā prognoze: kāds laiks būs augustā?

© F64

Vasaras pēdējā mēnesī cikloni Latvijai dažkārt sagādās lietainu un pavēsu laiku, bet augusts kopumā gaidāms silts, liecina ilgtermiņa prognozes.

Patlaban nav pazīmju, ka sinoptiskā situācija Eiropā augustā varētu būtiski atšķirties no vasaras pirmajiem diviem mēnešiem.

Karstākais laiks saglabāsies Dienvideiropā, kur daudzviet pastiprināsies sausums un meža ugunsgrēku risks. Savukārt Eiropas ziemeļu daļā palaikam gaidāmi cikloni, nokrišņu daudzums iespējams lielāks par normu.

Nākamās nedēļas otrajā pusē un augusta sākumā Latvijā tiek prognozēts sausāka un saulaināka laika periods, jo gaidāms anticiklons, taču tas, visticamāk, nebūs spēcīgs un iesākumā atnesīs vēsāku gaisu no ziemeļiem.

Latvijā

Lai uzlabotu drošību lidmašīnās un nedisciplinētus pasažierus par veiktajiem pārkāpumiem gaisa kuģī varētu saukt pie atbildības, neatkarīgi no valsts jurisdikcijas, Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, konceptuāli atbalstīja likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos.

Svarīgākais