Atrod sabiedrisko mediju konsultētājus

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) apstiprinājusi 35 dažādu organizāciju pārstāvjus, kas darbosies sabiedrisko mediju konsultatīvajā padomē. Pagaidām nav zināms, kuram uzticēs šīs padomes vadību, jo pirmā konsultētāju sanākšana paredzēta 7. janvārī Latvijas Radio telpās.

NEPLP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins stāsta, ka pagaidām padome nav apstiprinājusi visus dalībniekus (tajā ir jādarbojas 40 sabiedrības pārstāvjiem), jo atlikušo piecu iecelšana kavējas objektīvu iemeslu dēļ. "Latvijas Pašvaldību savienība vēl nav informējusi par saviem pārstāvjiem no reģioniem, tāpēc šis process nedaudz ieildzis, taču piektdien notiks pirmā sanāksme," ir pārliecināts Ā. Kleckins.

Konsultatīvajā padomē darbosies Eva Mārtuža no biedrības Ētikas tilts Latvijā, Ieva Kolmane no Latvijas Rakstnieku savienības, Inese Immure no Latvijas Nedzirdīgo savienības, Andris Teikmanis no Latvijas Rektoru padomes, Terēzija Mackare no Rīgas aktīvo senioru alianses un citi.

Tās sēdes notiks četras reizes gadā, vajadzības gadījumā varētu tikt sasaukta ārkārtas sēde. Padomes veidošanu noteic Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums, kas paredz sniegt priekšlikumus sabiedriskā pasūtījuma izstrādei, analizēt pasūtījuma projektus un sniegt ieteikumus tā īstenošanai. Konsultatīvās padomes locekļi atalgojumu nesaņems.

Svarīgākais