Aicina ziedot ugunsgrēkā bojāgājušā policista bērniem

Traģisks Vecgada rīts atnāca Madonas novada Praulienas pagastā, kur dzīvojamā mājā pulksten astoņos no rīta nenodzēstu sveču dēļ izcēlās ugunsgrēks. Kaitīgais piedūmojums atņēma dzīvību mājas saimniekiem – ceļu policistam Jānim Vaivodam ar sievu –, bet viņu trīs bērni, sajūtot dūmus, izglābās.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inese Veisa Neatkarīgajai stāsta, ka ugunsgrēks izcēlies pusotrstāvu Līvānu tipa dzīvojamā mājā pusotra kvadrātmetra platībā. 31 gadu vecs vīrietis un viņa 32 gadus vecā sieva gulējuši ēkas augšējā stāvā, kur uz mūzikas centra atstājuši degošas sveces, kas izkusušas un sākušas degt.

Trīs bērni, kas gulējuši mājas pirmajā stāvā, sajūtot dūmus, māju pametuši, aizskrējuši pie kaimiņiem, kur izsaukti arī glābēji. Tomēr, ugunsdzēsējiem ierodoties notikuma vietā, degošās mājas saimnieki jau atrasti miruši.

Bez vecākiem palikušie bērni 31. decembra rītā nogādāti Madonas slimnīcā. Slimnīcā mediķi bērnus apskatījuši, taču nekādas veselības problēmas viņiem nav konstatētas, un tajā pašā dienā divus, deviņus un 11 gadus vecajiem bērniem pakaļ atbraukuši radi, – atsaucoties uz Madonas slimnīcas ambulatorās nodaļas vadītāju Astrīdu Svilāni, ziņo BNS.

Madonas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Irita Kielbicka bērnu interesēs atteicās informēt par to, kur viņi atrodas, taču atklāja, ka tiek risināts jautājums par bērnu aprūpes tiesībām. Neatkarīgās rīcībā esošā informācija liecina, ka bērniem ir vecāku tuvinieki, kuri, visticamāk, uzņemsies rūpes par bāreņiem.

Līdzjūtību traģēdijā izteikusi Iekšlietu ministrija. Tā atklāj, ka bojā gājis Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas jaunākais inspektors Jānis Vaivods un viņa sieva Olita. Bez vecāku gādības palikuši trīs viņu bērni – 11 gadus vecais Rihards, deviņus gadus vecā Lauma un divus gadus vecā Linda.

"Policija ikdienā sniedz palīdzību mums, bet šoreiz palīdzība nepieciešama policijas darbinieka ģimenei, tāpēc aicinu sabiedrību nepalikt vienaldzīgiem un palīdzēt radinieku apgādībā nonākušajiem bērniem atgūties no smagā likteņa satricinājuma," norāda iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Iekšlietu ministrija aicina sabiedrību nebūt vienaldzīgiem un iespēju robežās ziedot policista Jāņa Vaivoda ģimenei, bez vecākiem palikušo bērnu atbalstam. Ziedojumus aicinām pārskaitīt uz ziedojumu kontu: LV10HABA0551029993595, Solvita Seržāne, personas kods: 291172-11725.

Svarīgākais