Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Mūžībā devies Saeimas deputāts Aldis Blumbergs

© Facebook

Mūžībā aizgājis Saeimas deputāts Aldis Blumbergs, aģentūrai LETA apstiprināja "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis.

"Ļoti žēl, ka cilvēks šādā vecumā, spēka gados, aiziet no dzīves veselības problēmu dēļ. Izsakām līdzjūtību īpaši Blumberga mammai, citiem radiniekiem, draugiem un kolēģiem," uzsvēra JV frakcijas vadītājs.

Saeimā sākotnēji ievēlēts no partijas "KPV LV" saraksta, vēlāk Blumbergs pievienojās JV komandai. Latkovskis norāda, ka, pēc profesijas būdams jurists, advokāts, Blumbergs bija zinošs un pārzināja likumdošanas procesu.

Pēdējā gada laikā politiķis smagi slimoja, tāpēc nevarēja piedalīties Saeimas un frakcijas darbā, skaidroja JV frakcijas vadītājs.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā informācija, Blumberga deputāta vietu Saeimā kā nākamajam būtu tiesības ieņemt Aināram Vilciņam. Atbilstoši 2018.gadā norādītajai informācijai Vilciņš bija biedrības "Latvijas Skijoringa federācija" valdes loceklis, kā arī autoatslēdznieks, autoceltņa vadītājs profesionālajā vidusskolā.