VM vakcinācijas īstenošanai prasa 6 miljonus eiro, valdība tos arī piešķir

© Kaspars Krafts/F64

Valdība ceturtdien lēma piešķirt sešus miljonus eiro Covid-19 vakcinācijas plānā iekļauto pasākumu īstenošanai.

Veselības ministrijas (VM) vērtējumā nepieciešams turpināt 2022.gadā sākto pasākumu īstenošanu arī otrajā pusgadā, ņemot vērā, ka pēdējās nedēļas atkal sāk pamazām pieaugt saslimstības rādītāji un divu nedēļu Covid-19 kumulatīvais rādītājs Latvijā palielinājies no 146,2 līdz 151,7 uz 100 000 iedzīvotāju.

Paredzēts, ka finansējumu, kas nepārsniedz 6,16 miljonus eiro, piešķirs Nacionālajam veselības dienestam atbalsta vakcīnu iegādei, loģistikai ievadei, vakcinācijas procesa infrastruktūras uzturēšanai, mobilās izbraukuma vakcinācijas nodrošināšanai un atbalsta vakcinācijas procesa organizēšanai, vakcinācijas informācijas tehnoloģijas sistēmas tehniskajam atbalstam un uzturēšanai, komunikācijas pasākumiem un iedzīvotāju informēšanai, zvanu un klientu apkalpošanas centra "8989" darbības nodrošināšanai, kā arī digitālo Covid-19 sertifikātu uzturēšanai.

Savukārt finansējumu 80 345 eiro apmērā piešķirs Slimību profilakses un kontroles centram, lai nodrošinātu Covid-19 analīžu datus.

Tikmēr VM Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumiem rezervētā finansējuma ietaupījums - ap 33 miljonu eiro - nepieciešams, lai segtu pilnībā izmaksas par 2022.gada pirmo pusgadu.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais