"Cenas tikai un vienīgi pieaug"; RAKUS lūdz valsts atbalstu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Krasā cenu kāpuma dēļ otrais pusgads Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai (RAKUS) pagaidām izskatās ļoti sarežģīts, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" prognozēja iestādes valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Kā lielāko izaicinājumu viņš minēja energoresursu cenas. Paeglītis norādīja, ka tieši gada vidū slimnīcai bija jāpārslēdz līgumi gan par elektroenerģiju, gan gāzi, kas nozīmē, ka tagad tarifi kļuvuši augstāki. Tikai energoresursu sadārdzinājuma dēļ vien slimnīcas izdevumi šogad varētu pieaugt par 3,2 miljoniem eiro, liecina veiktās aplēses.

Paeglītis sacīja, ka ar saviem resursiem vien slimnīca ievērojamo izmaksu pieaugumu nevar kompensēt, tāpēc tā lūdz un ļoti gaida valsts atbalstu, īpaši, lai segtu energoresursu sadārdzinājumu.

"Protams, bez energoresursiem ir arī citi sadārdzinājumi - gan ēdināšanas izmaksas, gan medicīnas preces, kuru cenas tikai un vienīgi pieaug," klāstīja slimnīcas vadītājs, piebilstot, ka iestāde gandrīz katru dienu saņem jaunus paziņojumus no piegādātājiem par cenu kāpumu kādai precei vai pakalpojumam.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.