Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pēc Veselības inspekcijas analīzēm aizliedz peldēties Daugavas peldvietā “Rumbula”

© Lauris Aizpurietis / F64

Ņemot vērā Veselības inspekcijas veiktās analīzes, Rīgas pašvaldība pagaidām aizliedz peldēties Daugavas peldvietā “Rumbula”.

Pludmalē 7. jūlija vakarā uzstādītas informatīvās zīmes “Peldēties aizliegts”.

Peldvietā ir paņemti atkārtoti ūdens paraugi un peldvieta varēs atsākt darbu pēc atbilstošu analīžu rezultātu saņemšanas.

Veselības inspekcija šonedēļ ņēma ūdens paraugus dažādās peldvietās un konstatēja, ka Daugavas peldvietas "Rumbula" ūdens mikrobioloģiskie rādītāji neatbilst higiēnas prasībām.

Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus aktīvi atpūsties, izmantojot citas galvaspilsētā pieejamās oficiālās peldvietas: jūrā - Daugavgrīvā, Vakarbuļļos, Vecāķos; Daugavā - Ķīpsalā, Lucavsalā un Lucavsalas līcī, kā arī Bābelītī. Ir arī neoficiālā peldvieta Ķīšezerā, bet arī tajā, tāpat kā oficiālajās peldvietās, dežurē Rīgas pašvaldības policijas Glābšanas dienesta darbinieki.

Pilsētas astoņās peldvietās un sešpadsmit aktīvām atpūtas zonām piegulošajās ūdenstilpēs peldsezonas laikā tiek veikts peldūdens kvalitātes monitorings - peldūdens mikrobioloģiskā testēšana, iegūtie ūdens kvalitātes rezultāti tiek publicēti Veselības inspekcijas tīmekļvietnē.

Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Vilemsons, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators, tālrunis: 26007509, e-pasts: martins.vilemsons@riga.lv.