"Latvijas pasts" izdos divas jaunas pastmarkas

© Ketija Keita Krastiņa /F64

VAS "Latvijas pasts" piektdien pastmarku sērijā "Latvijas putni" izdos divas jaunas pastmarkas, uz kurām attēlota svīre un žagata, aģentūru LETA informēja "Latvijas pasta" pārstāvji.

Pastmarka, uz kuras attēlota svīre, tiks izdota 100 000 eksemplāru tirāžā. Tās nominālvērtība ir 1,2 eiro, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai līdz 20 gramiem Latvijas teritorijā.

Savukārt žagatai veltītās pastmarkas nominālvērtība ir 1,47 eiro, un ar to varēs apmaksāt vēstuļu korespondenci svara kategorijā no 21 līdz 100 gramu Latvijas teritorijā. Pastmarkas tirāža ir 100 000 eksemplāru.

Vienlaikus tiks izdotas arī divas aploksnes ar abu putnu attēliem, katra no tām 800 eksemplāru tirāžā.

Pastmarku un aplokšņu dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Pastmarku pirmās dienas zīmogošana paredzēta 16.jūlijā pasta centrā Sakta Brīvības bulvārī 32, Rīgā, no plkst.9 līdz 18.

Pastmarku sērija "Latvijas putni" tiek izdota kopš 2010.gada, un tā regulāri tiek papildināta ar divām jaunām pastmarkām vienlaikus.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3200 darbinieku.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.