Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Robežsargi pieķēruši 55 likumpārkāpējus

© f64.lv, Kaspars Krafts

Pirmdien Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējuši 55 likumpārkāpējus, informē Valsts robežsardze.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs.

Tostarp Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Serbijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Horvātijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu sākts kriminālprocess, bet viltotais dokuments izņemts.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Latvijas nepilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

Terehovas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Izraēlas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīga ceļošanas dokumenta, kā arī vienam Moldovas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemniekiem liegts ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Tāpat Terehovas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas, divi Uzbekistānas un viens Kazahstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Izceļošana no valsts pirmdien liegta vienam Latvijas pilsonim. Proti, lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens uz Lielbritāniju izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti septiņām personām - četriem Krievijas, diviem Lietuvas un vienam Igaunijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 26 personām - 13 Baltkrievijas, diviem Krievijas, diviem Latvijas, diviem Lietuvas, diviem Kirgizstānas, vienam Moldovas, vienam Igaunijas, vienam Maķedonijas un vienam Polijas pilsonim.