Izskatās, ka daļai amatpersonu pagaidām būs jāiztiek bez algas pielikuma

© Pixabay

Kopš 1. jūlija sākusies valsts pārvaldes atalgojuma reforma. Tajā paredzēts mēnešalgu līmeni valsts pārvaldē paaugstināt līdz 80% no privātajā sektorā maksātās atlīdzības līmeņa. Šogad lielā daļā valsts iestāžu iesākt šo pārmaiņu ceļu nav iespēju, jo papildus finansējums no valsts budžeta nav paredzēts, vēsta Latvjas Radio.

To atzina arī reformas īstenotāji Valsts kancelejā. Precīzus datus, par kādas daļas valsts iestāžu iespējām paaugstināt atalgojumu jau šogad vērtēs septembrī, bet papildu līdzekļu piešķīrumu varētu prasīt 2024. gada valsts budžetā.

"Situācija liecina, ka būs atšķirīgas finansiālās iespējas. Indikatīvi šobrīd faktiski visas iestādes norāda, ka ir grūtības pat ar šī minimālā sliekšņa sasniegšanu visiem nodarbinātajiem. Nav tā, ka visā publiskajā pārvaldē šis minimālais līmenis katrai mēnešalgu grupai nav sasniegts, bet pilnībā, kā man liekas, nav indikāciju, ka visas iestādes to varētu sasniegt," pauda Citskovskis.

Atbilstoši Valsts kancelejas sniegtajai informācijai līdz šim amatu izmaiņas saskaņotas ar trešdaļu valsts pārvaldes iestāžu, tikpat vēl ir saskaņošanā un vēl trešdaļa iestāžu atbilžu gaida.

Lēsts, ka atlīdzības reformas izmaiņas skars ap 148 tūkstošiem strādājošo.

Svarīgākais