Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Lepnums par mūsējiem! Latvijas skolēnu komanda Baltijas ģeogrāfijas olimpiādē iegūst četras medaļas

© Pixabay

Latvijas skolēnu komanda Baltijas ģeogrāfijas olimpiādē ieguvusi četras medaļas, aģentūru Valsts izglītības satura centra pārstāve Laura Šīraka.

No 27.jūnija līdz 1.jūlijam Kauņā, Lietuvā, norisinājās Baltijas ģeogrāfijas 8. olimpiāde, kurā Latviju pārstāvēja astoņi skolēni.

Sudraba medaļas ieguvis Āgenskalna Valsts ģimnāzijas skolēns Rihards Daugavvanags-Vanags, Rīgas Valsts 2.ģimnāzijas skolēns Linards Lūsis un Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas skolēns Artis Vilks.

Savukārt bronzas medaļu ieguva Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierzinātņu vidusskolas skolēns Rūdis Freipičs.

Latvijas olimpiādē pārstāvēja arī Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas skolēns Eduards Robežnieks, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas skolēns Dāvids Ēberliņš, Rīgas Komercskolas skolēns Dāvis Rendijs Drukaļskis un Ogres Valsts ģimnāzijas skolēns Artūrs Jakovļevs.

Olimpiādē šogad piedalījās skolēni no četrām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas.

Vairāku dienu garumā dalībniekiem bija iespēja pārbaudīt savas zināšanas dažādos veidos - lauka darbos, apsekojot un risinot žūrijas sagatavotos uzdevumus gan Kauņas centrā, Laisves ielas un Žalgira arēnas apkārtnē, gan pie pilsētas esošajā Jiešas upes dabas parkā.

Baltijas ģeogrāfijas olimpiāde ir konkurss vidusskolēniem, kas ietver teorētisko zināšanu pārbaudi un praktisko uzdevumu veikšanu ģeogrāfijā. Papildus oficiālajai programmai dalībniekiem tiek piedāvāta arī sociālā programma ar dažāda veida atpūtas iespējām un aktivitātēm.

Latvijas komandu Baltijas ģeogrāfijas olimpiādei sagatavoja un atbalstīja Vidzemes Augstskolas un Kultūras akadēmijas docētājs Gatis Kampernovs, Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes maģistrants, ģeogrāfijas skolotājs Morics Roberts Mūrnieks un RTU Lietišķās ķīmijas institūta pētnieks un docētājs Armands Rudušs. Praktisko un materiālo atbalstu komandai sniedza Latvijā lielākais mērniecības un teritorijas plānošanas uzņēmums SIA "Metrum".