Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Brīvdienās tiks slēgti vairāki ceļi Kurzemē; brīdina par sastrēgumu iespējamību

© f64.lv, Kaspars Krafts

Nedēļas nogalē Liepājas rallija laikā tiks slēgti vairāki ceļi Dienvidkurzemes un Talsu novados, brīdina "Latvijas valsts ceļi".

Rallija laikā daudzviet Liepājas apkārtnē, arī Dienvidkurzemes un Talsu novados tiks slēgta vai ierobežota satiksme uz vairākiem vietējās nozīmes autoceļiem.

Brīvdienās joprojām saglabāsies vasarīgi silts laiks un autovadītājiem, dodoties prom no Rīgas, ir jārēķinās ar sastrēgumiem - īpaši Jūrmalas un Saulkrastu virzienos.

Valsts ceļu tīklā joprojām turpinās būvdarbu sezona un darbi notiek vairāk nekā 80 posmos. Visvairāk būvdarbu posmu ir uz reģionālajiem autoceļiem.

Zemgalē šonedēļ sākusies seguma atjaunošana uz Bauskas šosejas posmā no Iecavas līdz Bauskai. Ieviesti ātruma ierobežojumi 50 un 70 km/h, iespējams arī luksofora vai satiksmes regulētāja posms. Autobraucējiem jārēķinās ar papildu 20 minūtēm ceļā.

Lielākie satiksmes ierobežojumi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Bauskas šosejas - turpinoties Ķekavas apvedceļa būvdarbiem, līdz 2023.gada jūlijam slēgts Bauskas šosejas posms no pagrieziena uz Baložiem līdz Katlakalnam. Satiksmes plūsma no slēgtā posma novirzīta pa jaunizbūvēto Ķekavas ielu.

Jelgavas šosejas posmā no Rīgas līdz Jaunolainei satiksme abos virzienos organizēta pa vienu brauktuvi, katrā virzienā viena braukšanas josla. Posma šķērsošanai nepieciešamas 20-45 minūtes.

Ventspils šosejas posmā no Kūdras līdz Smārdes pagriezienam līdz piecos posmos satiksmi regulē luksofori vai satiksmes regulētāji. Paredzamais remontposma šķērsošanas laiks 50 minūtes. Savukārt Ventspils šosejas posmā no Talsiem līdz Aizupēm ir divi luksoforu posmi, paredzamais būvobjekta šķērsošanas laiks 30 minūtes.