Rinkēvičs: Pirms NATO samita par atsevišķiem lēmumiem nācies pacīnīties

© Oksana Džadana/ F64

Pirms NATO samita, kurā tika pieņemti Latvijai būtiski lēmumi par drošības stiprināšanu, mūsu valstij vajadzēja diezgan nopietni pacīnīties par atsevišķu lēmumu pieņemšanu, pastāstīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Pēc ministra paustā, pacīnīties nācies par to, kāds būs politiskais lēmums par brigādes un ātrās reaģēšanas spēku izvietošanu valstī, ja būs tāda nepieciešamība.

"Šoreiz Latvija bija viena no tām valstīm, kas ļoti stingri un ilgi, līdz pat pagājušajai piektdienai, nepiekrītot vairākiem dokumentiem un nelaižot tos uz priekšu, panāca mūsu drošībai adekvātu lēmumu," sacīja ārlietu ministrs.

Neoficiāla informācija liecina, ka Baltijas valstis kā pēdējās bloķējušas samita vienošanās plānus, lai panāktu savai drošībai nozīmīgus lēmumus, bet Latvija šajās sarunās palikusi kā pēdējā, kas vēl uzstāja uz uzlabojumiem, līdz panākti kompromisi.

LETA jau rakstīja, ka trešdien un ceturtdien Madridē norisinās NATO samits, kurā Latviju pārstāv Valsts prezidents Egils Levits, Rinkēvičs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.

Latvijā

23. septembrī Cēsu novadā, Līgatnē, kādā dzīvoklī tika atrasts 1973. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Valsts policijas amatpersonas, reaģējot uz izsaukumu, notikuma vietā konstatēja, ka vīrietim nodarīti smagi miesas bojājumi, tostarp brūces galvas apvidū, kas, iespējams, izraisīja viņa nāvi. Par notikušo nekavējoties sākts kriminālprocess.