Sārts: Būsim godīgi - starp "putiniestiem" ir arī latvieši

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

"Tā vispārināšana ir ļoti, ļoti neproduktīva," kanāla TV24 "Ziņu TOP" saka NATO stratēģiskās komunikācijas Izcilības centra vadītājs Jānis Sārts.

Viņš norāda, ka uz Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītājiem nevar skatīties, kā uz etnisku konfliktu, bet gan kā "pasaules uztveru konfliktus".

"Būsim godīgi - šodien starp "putinistiem" ir arī latvieši," norāda J. Sārts un atzīmē, ka šis ir vairāk jautājums par to, kā cilvēki uztver pasauli, kā identificējas.

Tāpat eksperts norāda, ka ir ģimenes, kurās vadošā ir krievu valoda, taču tās izteikti iestājas pret Putinu un atbalsta Ukrainu.

"Arī man pašam bieži vien ir skaidrs, ka arī ukraiņi var runāt krieviski. Līdz ar to nevajag vispārināt, vajag konkretizēt. Es teiktu, ka mums jābūt pret "putinistiem", lai kādas tautības viņi būtu," norāda J. Sārts.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais