Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Siguldā pazudusī piecgadīgā meitene atrasta mirusi

© f64.lv, Kaspars Krafts

Pēc gandrīz trīs dienu nepārtrauktiem meklējumiem šodien, 28. jūnijā, ap pulksten 12.30 starp Gaujas ciematu un Siguldu kopīgā Valsts policijas, pašvaldības policijas, Zemessardzes un brīvprātīgo patruļa Gaujā atrada svētdien pazudušo piecgadīgo meiteni bez dzīvības pazīmēm.

Precīzs nāves iemesls tiks skaidrots ekspertīzē. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas - noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību, kurā attiecīgi arī tiks skaidroti visi notikušā apstākļi. Policija turpina izmeklēšanu.

Šo dienu laikā meitenes meklēšanā un meklēšanas koordinācijā tika iesaistīti plaši spēki no Valsts policijas Siguldas iecirkņa un citām Rīgas reģiona pārvaldes struktūrvienībām, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Siguldas pašvaldība, Zemessardze un Nacionālie bruņotie spēki, Valsts robežsardze, organizācijas bezvēsts pazudušo cilvēku meklēšanai “Bezvēsts.lv” un “Helper Latvija”, Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrība, LMT pārstāvji un Dabas aizsardzības pārvalde.

Ārkārtīgi lielu atbalstu meitenes meklēšanas pasākumos sniedza vairāk nekā 200 brīvprātīgie, kuri palīdzēja gan ar cilvēkresursu, gan laivām un citu tehniku.

Meklēšanas pasākumi tika veikti Gaujas upes teritorijā - vairākkārtīgi pārbaudīta gan sauszemes teritorija, gan upes un tās gultne. Vienlaikus vietās, kur nebija iespējams piekļūt ar kājām vai laivu, tika izmantoti droni un Valsts robežsardzes helikopters.

Valsts policija izsaka pateicību ikvienam kolēģim no dienestiem un brīvprātīgajam, kuri pašaizliedzīgi devās meklēšanas pasākumos.

Izsakām līdzjūtību piederīgajiem.