Policija atklāj, kā notiek piecus gadus vecās Evitas meklēšana

© VP

Piecus gadus vecās Evitas meklēšanā tiek izmantoti visi iespējamie līdzekļi - meklēšana notiek gan virs un zem ūdens, gan uz sauszemes ar cilvēkresursu, kinologu atbalstu, tāpat tiek izmantoti arī droni, atklāj Valsts policija.

Iesaistīti plaši resursi no atbildīgajiem dienestiem, būtisku atbalstu sniedz brīvprātīgie.

Diemžēl līdz šim meitenīti nav izdevies atrast.

Portāls NRA jau rakstīja, ka vakar ap pulksten 14 Siguldā, Gaujas peldvietā pazuda 5 gadus vecā Evita. Vairāk šeit: Siguldā pazudušās piecgadīgās Evitas meklēšana turpinājās visu nakti; policija aicina palīgā brīvprātīgos

Policija policija aicina atsaukties aculieciniekus vai personas, kuras vakar atradušās šajā pludmalē vai kuru rīcībā ir jebkāda informācija, kas var palīdzēt meitenes meklēšanā, kā arī cilvēku, kas no pulksten 14 līdz 16 pilotējusi bezpilota lidaparātu, zvanot pa tālruni 67950402 vai 110!

LTV raidījums "Panorāma" vēsta, ka meklēšanā iesaistījušies arī zemessargi. Viņu uzdevums konkrētā teritorijā izpētīt, vai nav redzamas bērna pēdas. Zemessardzes 27. bataljona kapteinis Tālivaldis Skuja norādīja: „Mūsu uzdevums ir pārbaudīt piekto sektoru, upes kreiso krastu. Pārbaudījām vietas, kur cilvēks varētu būt izgājis ārā. Mēs ejam pa vietām, kur civilajiem grūtāk iziet. Cerības, kā sakot, mirst beidzamās.”

Bērna meklēšanu apgrūtina tas, ka pēc nesenajām lietavām Gaujā ir augsts ūdens līmenis, kas jo īpaši diennakts tumšajā laikā apgrūtinājis redzamību līkumainās upes ūdenī.

Teritorijas upes abos krastos pārbauda atkārtoti.

Šobrīd policijai izskata vairākas versijas saistībā ar meitenes pazušanu, tomēr likumsargi strādā cerībā atrast mazo meiteni dzīvu, uzsvēra VP Siguldas iecirkņa Kārtības policijas iecirkņa priekšniece Nataļja Sedova.

TV3 rīcībā esošā informācija vēsta, ka Evita pēdējo reizi manīta ūdenī, un tur meitene šobrīd tiek meklēta. Piesaistīti arī kinologi ar diviem suņiem.