Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pēdējā svētku brīvdienā policija pieķērusi 18 iereibušus autovadītājus

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Pēdējā Jāņu svētku brīvdienā Latvijā reģistrēti 80 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 17 cilvēki, savukārt par braukšanu dzērumā aizturēti 18 autovadītāji, informē Valsts policija.

Kopumā četru svētku brīvdienu laikā avārijās Latvijā gājis bojā viens un cietuši vēl 85 cilvēki, savukārt par braukšanu dzērumā kopumā aizturēti 105 autovadītāji.

Svētdien deviņi cietušie reģistrēti avārijās Rīgas reģionā, trīs - Vidzemē, pa diviem - Kurzemē un Latgalē, bet viens - Zemgalē. Trīs no cietušajiem bija gājēji, septiņi - velosipēdisti, bet vēl trīs - elektroskrejriteņu vadītāji.

Par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija vakar aizturējusi 18 autovadītājus: deviņus - Rīgas reģionā, četrus - Zemgalē, pa diviem - Latgalē un Vidzemē, bet vienu - Kurzemē. Galvaspilsētā aizturēts arī kāds vadītājs, kurš bija lietojis narkotiskās vielas.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem vakar noformēti 314 protokoli: Rīgas reģionā sodīti 52 autovadītāji, Vidzemē un Zemgalē - pa 83, Kurzemē - 65, bet Latgalē - 31 autovadītājs. Dažādos Latvijas novados astoņi vadītāji sodīti par agresīvu braukšanu.

Kopumā policija vakar noformējusi 558 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.