Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Zāļu vakarā glābēji dzēsuši vairākus ugunsgrēkus un izglābuši laivotājus

© Kaspars Krafts/F64

Zāļu vakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji dzēsuši ugunsgrēkus vairākās mājās un pirtī, kā arī izglābuši laivotājus, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

VUGD vakar plkst.17.57 saņēma izsaukumu uz Valmieras novada Mazsalacu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka ēka ar mansardstāvu 150 kvadrātmetru (m2) platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Plkst.22.09 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.20.09 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Balvu novada Baltinavas pagastu, kur dega pirts. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg pirts 40 m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.00.35 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst.20.39 VUGD saņēma izsaukumu Līgatnē, kur Gaujā bija apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem. Notikuma vietā konstatēts, ka cilvēki atrodas uz saliņas upes vidū. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēkus, kā arī laivu nogādāja krastā.

Plkst.22.35 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Miežu ielu Liepājā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamās mājas ar mansardstāvu jumts 130 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās desmit cilvēki. Plkst.3.31 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Neilgi pēc pusnakts saņemts izsaukums uz Dižozolu ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka otrā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens nelielā platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Plkst.1.05 ugunsgrēks likvidēts.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 95 izsaukumus - 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 16 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.

Tostarp 17 maldinājumi bija saistīti ar to, ka iedzīvotājiem, redzot dūmus vai liesmu atblāzmu no Jāņu ugunskuriem, šķitis, ka izcēlies ugunsgrēks, tāpēc viņi izsaukuši ugunsdzēsējus glābējus. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka iedzīvotāji kurinājuši ugunskuru un apdraudējums nepastāv.