Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Kairišs: Allaž Krievijai lojālie jāatstādina no Latvijas politikas

© Vladislavs Proškins/F64

Latvijā jādara zināmi un jāsoda cilvēki, kas gadiem ilgi veicināja Latvijas atkarību no Krievijas energoresursiem un allaž Krievijai lojālie jāatstādina no Latvijas politikas, intervijā “900 sekundēm” sacīja Dailes teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs.

Pēc viņa sacītā, tie politiķi, kuri apgalvo, ka viņu dzīve mainījās vien 24. februārī, ir “vai nu valsts nodevēji vai idioti” un visiem labāk, ja šādi cilvēki aktīvi nepiedalās Latvijas politiskajā un sabiedriskajā dzīvē. Minētā kontekstā Latvijā ir svarīgi “tikt galā ar Latvijas politiku”.

“Es neredzu, ka būtu izdarīts mājasdarbs, ka tiktu izcelti cilvēki, kas gadiem veicināja Latvijas atkarību no Krievijas energoresursiem, neredzu, ka tie cilvēki, kas vienmēr bijuši zināmā mērā lojāli Krievijai, tiktu atstādināti no Latvijas politikas. Neredzu, ka izpildīts mājasdarbs, bet gan to, ka šie cilvēki mainās, pārņem politisko skatuvi. Mums ir jāizcīna karš, Latvija karā piedalās un nav tā, ka mēs karu vērosim, sēžot mīkstos dīvānos. Mums ir jāizcīna šī cīņa un man ir ļoti žēl, ka Latvijas politika ir tāda pielāgošanās politika.”

Viņš teica - skaidrs, ka nepietiks tikai ar to, ja Latvijā nojauks padomju laika pieminekļus vai ieviesīs izglītību tikai valsts valodā, bet korekcijas jāievieš arī politikā, kur sasniegta sarkanā līnija. “Mēs taču redzam, kādas institūcijas ir veicinājušas stāvokli ar energoresursu pieejamību Latvijā, gadiem apslāpējot jebkādu alternatīvu Krievijas energoresursiem meklējumus. Šie cilvēki gadiem nav sodīti, lai gan tā bija apzināta valsts nodevība,” sacīja Kairišs, paužot, ka šos cilvēkus nav par vēlu sodīt tagad.