Labklājības ministrija vienojas par sadarbību ar vēl septiņām NVO

Lai efektīvāk īstenotu darba, sociālās drošības, dzimumu līdztiesības, bērnu un ģimenes politiku, kā arī sekmētu pilsoniskās sabiedrības iesaisti būtisku lēmumu pieņemšanā, labklājības ministre Ilona Jurševska (ZZS) šodien parakstīja sadarbības līgumus ar septiņām nevalstiskajām organizācijām (NVO).

Šodien parakstīti sadarbības līgumi ar biedrību "Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija", Latvijas Audžuģimeņu biedrību, nodibinājumu "Nākotnes Fonds", biedrību "Radošā apvienība jauniešiem "Trepes"", evaņģēlisko kristiešu draudzi "Zilais Krusts", biedrību "Cēsu rajona lauku partnerība" un NVO "Pūks un draugi". Vēl trim nevalstiskajām organizācijām, kuru pārstāvji nevarēja ierasties uz tikšanos, līgumi tika aizsūtīti pa pastu.

Labklājības ministre uzskata, ka šāda abpusēja vienošanās nodrošinās veiksmīgāku viedokļu un informācijas apmaiņu par sagatavošanā esošajiem politikas plānošanas dokumentiem un tiesību aktu projektiem, Eiropas Savienības politikas plānošanas dokumentu izstrādes, izskatīšanas un pieņemšanas procesu, būtisku lēmumu pieņemšanu nozarē un citiem jautājumiem.

Lai sekmētu sadarbību, puses vienojās, ka NVO arī informēs ministriju par sabiedrību interesējošiem jautājumiem un turpinās individuāli tikties ar LM speciālistiem, lai diskutētu par nevalstisko organizāciju sniegtajiem priekšlikumiem nozares darbā, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas (LM) Komunikācijas nodaļas vadītājas pienākumu izpildītāja Marika Kupče.

Līdz šim LM bija noslēgti sadarbības līgumi ar vairāk nekā 25 nevalstiskajām organizācijām.

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais