Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

ES un Krievijas savstarpēji noteiktās sankcijas nākušas par labu Latvijas tūrismam

© f64.lv, Raitis Plauks

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā martā un aprīlī tika atceltas daudzas rezervācijas ceļojumiem uz Latviju, bet pašlaik vasaras tūrisma sezona jau izskatās salīdzinoši labi, intervijā aģentūrai LETA sacīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktors Kaspars Rožkalns.

"Piemēram, kempingos jau ir grūti atrast brīvas vietas. Arī Rīgas viesnīcas atšķirībā no diviem iepriekšējiem gadiem šovasar ir samērā pilnas," sacīja Rožkalns.

Turklāt Eiropas Savienības un Krievijas savstarpēji noteiktās sankcijas šogad varētu rezultēties līdz šim lielākajā kruīza kuģu pasažieru skaitā, kāds būs apkalpots Latvijā.

"Baltijas jūras kruīzu kuģi vairs nepiestāj Sanktpēterburgas ostā, kas savukārt nāk par labu Rīgas ostai. Atsevišķi kruīza kuģi ienāk arī Liepājā. Plānots, ka Rīgā šogad ienāks 109 kruīza kuģi, kas kopumā uz Rīgu atvedīs vairāk nekā 100 000 tūristu. Ņemot vērā, ka 2021.gadā ostā neienāca neviens pasažieru kuģis, tas ir labs sākums, lai atgrieztos apritē pēc Covid-19 pandēmijas," sacīja Rožkalns.

Pašlaik arī notiek pārrunas, lai nākamajā gadā tiktu atsākta satiksme "Tallink" līnijā Rīga-Stokholma, kuru šogad "Tallink" tomēr izlēma neatjaunot.

Šogad LIAA turpina jau pandēmijas laikā iesāktās Latvijas tūrisma reklāmas kampaņas Igaunijā un Lietuvā. Ir paredzēts diezgan daudz fokusēties arī uz Vāciju un Somiju. Tāpat prioritārie tirgi ir Zviedrija, Norvēģija, Lielbritānija, kur arī notiks kampaņas, kuras aicinās ceļot uz Latviju.

"Savukārt, ja skatāmies uz tālākiem tirgiem - ASV, Japānu, Dienvidkoreju -, tad tur aina, protams, ir citādāka. Pēc divu gadu ierobežojumiem ceļošana atsākas pakāpeniski, turklāt Āzijas reģionā atsevišķi ierobežojumi joprojām ir saglabājušies. Attiecībā uz karadarbību Ukrainā pirmais šoks ir pāri, un redzam, ka arī cilvēkiem no tālākām valstīm ir atgriezusies interese par mūsu reģionu. Piemēram, Latvijā jau ienāk tūristu grupas no ASV," stāstīja Rožkalns.