Rīgas praida gājienā piedalījušies apmēram 5000 cilvēku

© F64

Rīgas praida gājienā sestdien piedalījušies apmēram 5000 cilvēku, neskaitot vienkārši interesentus, liecina Valsts policijas aplēses.

Kā norāda policijā, gājiens noslēdzies mierīgi, tomēr viena persona aizturēta par gājiena traucēšanu un policistu likumīgo prasību nepildīšanu.

Policija turpina darbu, uzraugot sabiedrisko kārtību un drošību Vērmanes dārza apkārtnē. Policija neatklāj precīzu darbinieku skaitu, kas sestdien piedalījušies kārtības uzturēšanā.

Kā novēroja aģentūra LETA, gājienu no malas vēroja salīdzinoši neliels skaits protestētāju. Vairums no tiem stāvēja pie Ministru kabineta ēkas Elizabetes un Brīvības ielas krustojumā.

Viens vīrietis ar ruporu krievu valodā izkliedza praida dalībniekiem veltītas frāzes, paužot nepatiku pret pasākumu. Tāpat pie Ministru kabineta ēkas stāvēja divi vīrieši ar plakātiem, uz kuriem bija rakstīts "Grēks tevi pazudinās" un tāda pati frāze angļu valodā.

Kā ziņots, sestdien ar gājienu par brīvību kopā ar Kijivas praidu noslēdzas Rīgas praida nedēļa. Pēc gājiena plkst.15 Vērmanes dārzā norisināsies noslēguma koncerts "Kopā par brīvību!", kurā uzstāsies daudzi Latvijā zināmi mākslinieki un mūziķi.

Svarīgākais