Levits vēlas stiprināt saikni starp Latviju un ASV

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Ir svarīgi stiprināt saikni starp Baltijas reģionu, Latviju, un ASV arī turpmāk, izglītojot ne tikai Baltijas studentus, bet arī nodrošinot iespēju interesentiem no ASV atbraukt uz Baltijas valstīm, uzsver Valsts prezidents Egils Levits.

Kā informē Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra komunikācijas speciāliste Elīna Kresa, piektdien Levits tikās ar Baltijas-Amerikas brīvības fonda (BAFF) valdes pārstāvjiem. BAFF šogad atzīmē tā 10.pastāvēšanas gadu, un Valsts prezidents pateicās par fonda ieguldījumu un finansējumu Latvijas un Baltijas iedzīvotāju zināšanu un pieredzes bagātināšanā, sniedzot iespēju studijām, praksei vai darbam ASV.

Tikšanās laikā Levits ar BAFF valdes pārstāvjiem arī diskutēja par fonda prioritātēm nākotnē un to, kā ar stipendiju palīdzību varētu pilnveidot noteiktas darba tirgū un pilsoniskajā sabiedrībā nepieciešamās cilvēkprasmes.

BAFF pārstāvji iepazīstināja Valsts prezidentu arī ar fonda absolventu programmu, kuras mērķis ir stiprināt absolventu starpvalstu sadarbību dažādās nozarēs.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais