Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Reģionālās TV pārcelsies uz LTV7

Šodien septiņas reģionālās televīzijas (TV) parakstīs sadarbības memorandu ar Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP) par to veidotā satura pārraidi Latvijas Televīzijas (LTV) 7. kanālā. Lattelecom apņēmies vēl vienu mēnesi nodrošināt bezmaksas apraidi, kurā pašlaik izvietotas Latvijas Ziņu kanāla un reģionālo TV veidotās programmas.

Sākotnēji plānoto iespēju reģionālo TV programmas pārraidīt LTV 1. un 7. kanālā izjauca tehniskās problēmas. "Latvijas valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) un Lattelecom, kas nodrošina apraidi ciparu formātā, nebija gatavi uzņemties šāda projekta īstenošanai, lai gan LTV tam bija sagatavojies," Neatkarīgajai stāsta LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Viņš uzsver, ka atkarībā no sporta pārraižu tiešraidēm vakaros reģionālo TV raidījumus pārraidīs LTV 7 programmā pulksten septiņos no rīta un 12 dienā. Kad nebūs sporta tiešraižu, pārraides būs arī pulksten 19.

"Mēs bijām gatavi pāriet uz jauno sistēmu jau no 1. janvāra, taču tagad šis termiņš par vienu mēnesi pārcelts," informē E. Kots. LVRTC norāda, ka apmēram mēnesis būs nepieciešams speciālas tehnikas iegādei, ar kuru sākotnēji uzņēmums nebija rēķinājies.

NEPLP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece uzsver, ka sadarbības memorands ir nepieciešams, lai reģionālās TV nebūtu spiestas pārtraukt savu darbību, jo tās nevar segt ciparu formāta apraides augstās izmaksas. "Ar šo memorandu vienosimies, ka līdz 2011. gada februārim Lattelecom nodrošinās bezmaksas Virszemes TV testa kanāla apraidi, kur var vērot Latvijas Ziņu kanālu un reģionālās TV," komentē D. Buceniece.

LTV 7 nodrošinās savā programmā septiņu reģionālo televīziju saturu. Vidzemē dzīvojošie redzēs Valmieras TV, Latgalē – Latgales reģionālo televīziju, Dienvidkurzemē – TV Kurzeme, Ziemeļkurzemē – Kurzemes TV, Zemgalē – Vidusdaugavas televīziju, Pierīgā – Ģimenes TV un Ogres televīziju.