Otrdien robežsargi pieķēruši 58 likumpārkāpējus

© f64.lv, Kaspars Krafts

Otrdien Valsts robežsardze (VRS) uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējusi 58 likumpārkāpējus, informē VRS.

Uz ārējām robežām aizturēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem. Grebņevas robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Baltkrievijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu sākts kriminālprocess.

Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

Grebņevas, Terehovas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti septiņi Ukrainas un viens Ekvadoras pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Ekvadoras pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika sākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti divi Latvijas pilsoņi, kuru dokumenti nav derīgi izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām tika liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 13 personām - deviņiem Uzbekistānas, vienam Igaunijas, vienam Lietuvas, vienam Nigērijas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā VRS amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 24 personām - septiņiem Baltkrievijas, četriem Latvijas, četriem Uzbekistānas, diviem Lietuvas, vienam Krievijas, vienam Kirgizstānas, vienam Igaunijas, vienam Moldovas, vienam Portugāles, vienam Rumānijas un vienam Slovēnijas pilsonim.

Svarīgākais