Uzzini, kur šodien ūdens temperatūra sasniegs +22 grādus

© Lauris Aizpurietis / F64

Ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs sestdienas rītā ir no +10 grādiem jūras līcī pie galvaspilsētas līdz +22 grādiem Pļaviņu ūdenskrātuvē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Latvijas piekrastes lielākajā daļā ūdens temperatūra jūrā ir +11..+15 grādi. Virs aukstā ūdens arī dienas laikā iespējama migla.

Lielajos ezeros ūdens temperatūra ir +15..+19 grādi.

Ūdens temperatūra Ventā, Lielupē un Salacā +18..+20 grādi, Gaujā +14..+18 grādi, Aiviekstē +20..+21 grāds, Daugavas posmā no Pļaviņām līdz Baltkrievijas robežai +20..+22 grādi.

Citu upju ūdens temperatūra galvenokārt ir starp +14 un +20 grādiem.

Otrdien, 14.jūnijā, Latvijas austrumu daļā iespējamas spēcīgas lietavas, kas var izraisīt dažu upju pārplūšanu, liecina laika prognozes. Kurzemē tuvākajās dienās nav gaidāmi būtiski nokrišņi un ūdens līmenis pazemināsies.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais