Vai Latvijas iedzīvotāji ir informēti par civilās savienības likumprojekta saturu?

Ilustratīvs attēls © F64

Jau divas reizes Saeima 3. lasījumā tā arī neskatīja Civilās savienības likumprojektu. Pagaidam nav arī skaidrs, kad varētu notikt atkārtots tā skatīšanās mēģinājums. TV3 raidījums “900 sekundes” aptaujā skaidroja, cik informēti par šī likumprojekta būtību ir Latvijas iedzīvotāji, un vai viņi to atbalsta?

“Kantar” veiktā aptauja liecina sekojošo: vien 9% Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ir norādījuši, ka ir labi informēti par Civilās savienības likumprojekta būtību.

Vēl trešā daļa jeb 36% iedzīvotāju ir norādījuši, ka ir par to kaut ko dzirdējuši. Tikmēr vairāk nekā puse iedzīvotāju ir norādījuši, ka nav informēti par Civilās savienības likumprojekta saturu, savukārt vēl 4% nav snieguši konkrētu atbildi šajā jautājumā.

No tiem, kuri ir labi informēti par to, ko dotu Civilās savienības likuma pieņemšana, 44% aptaujāto ir norādījuši, ka atbalsta tā pieņemšanu. Tikmēr līdzīgs aptaujāto īpatsvars -40% - ir atzīmējuši, ka to neatbalsta. 16% aptaujāto nav pauduši konkrētu viedokli šajā jautājumā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.