Lidosta neplāno norakstīt "airBaltic" parādu

Starptautiskā lidosta "Rīga" neplāno norakstīt aviokompānijas "airBaltic" parādu, šorīt intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" atzina satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS).

No ministra teiktā bija noprotams, ka netiek plānots arī apturēt tiesvedību šajā lietā. Tai pašā laikā viņš pauda cerību, ka lidostas un "airBaltic" strīdu izdosies atrisināt pēc iespējas ātrāk. Tāpēc esot iecelta jauna lidostas valde, jo iepriekšējai vadībai nav izdevies atrisināt izveidojušos situāciju.

Lūgts komentēt, ar kādiem nosacījumiem varētu atrisināt strīdu, Augulis akcentēja, ka nekādā gadījumā netiek domāts par parāda norakstīšanu, bet varētu tikt runāts par parāda atmaksas grafika pārskatīšanu.

"Nevaram vienkārši atlaist parādu, tas nebūtu pareizi," sacīja ministrs.

Kā ziņots, lidosta un "airBaltic" šā gada vasarā tiesā izvirzīja savstarpējus prasījumus par vairākiem miljoniem latu. Lidosta no "airBaltic" pauda vēlmi piedzīt aptuveni 3,4 miljonu latu parādu, bet "airBaltic" paziņoja, ka pret lidostu izvirzīts gandrīz sešu miljonu latu prasījums par negodīgas konkurences politikas piekopšanu.

Augusta vidū lidosta un "airBaltic" paziņoja, ka parakstījušas saprašanās memorandu par tiesvedības izbeigšanu un tālāko sadarbību. Tomēr sarunas par vienošanos pagaidām nav noslēgušās ar rezultātu.

Svarīgākais