"Uzņēmēji mieram" lūdz sabiedrības palīdzību: Ukrainas kara skartajos reģionos cilvēki ir uz bada sliekšņa

© f64.lv, Kaspars Krafts

Situācija Ukrainas kara skartajos reģionos kļūst arvien kritiskāka: cilvēki piedzīvo ne tikai fiziskas vardarbības šausmas, bet arī atrodas uz bada sliekšņa.

Iniciatīva "Uzņēmēji mieram" ceļ trauksmi un aicina iesaistīties uzņēmumus, kuriem ir iespēja ziedot pārtikas produktus, īpaši ar ilgu derīguma termiņu, kā arī ūdeni un vasaras apģērbus un apavus, ko varētu izmantot kaujas laukā.

Arī katrs Latvijas iedzīvotājs aicināts atbalstīt pirmās nepieciešamības preču iegādi ar savu finansiālo ziedojumu.

"Nupat nogādājām pārtikas kravu Harkivā un Slovjanskā. Situācija ir ļoti smaga - trūkst neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu, lai izvestu cietušos, tāpat akūti pietrūkst pārtikas un ūdens. Harkivā cilvēki stāv garās rindā, lai saņemtu kaut mazumu pārtikas," situāciju ieskicē iniciatīvas "Uzņēmēji mieram" pārstāve Ieva Driksna.

"Uzņēmēji mieram" aicina ikvienu sniegt savu atbalstu ar ziedojumu portālā ziedot.lv/mieram, bet uzņēmējus lūdz sazināties caur e-pastu ieva@uznemejimieram.lv, lai ziedotu pārtiku, apģērbu un finanšu līdzekļus.

Patlaban tiek komplektētas kravas, ko uz Ukrainu paredzēts vest tuvākajā laikā, tāpēc ikviens, kas ir gatavs ziedot, aicināts nekavējoties sazināties ar iniciatīvas pārstāvjiem par palīdzības sniegšanu.

Iniciatīva "Uzņēmēji mieram" tika izveidota uzreiz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, sākot ziedojumu vākšanas kampaņu, lai palīdzētu cīnīties pret lielvalsts agresiju.

Latvijā

Latvijā iekšējie inflācijas procesi joprojām ir gana spēcīgi, taču straujš inflācijas kāpums tuvākajā laikā nav gaidāms, aģentūrai LETA norādīja banku analītiķi, komentējot pirmdien publiskotos datus par patēriņa cenu pārmaiņām jūnijā.