Latvijā sāksies starptautiskas militārās mācības "Knight Swift 22"

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

No šodienas līdz 12.jūnijam Jēkabpils un Ogres apkārtnē, kā arī Ādažu poligonā notiks starptautiskas militārās mācības "Knight Swift 22", informē Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Mācību laikā daudznacionālais divīzijas štābs "Ziemeļi" kopā ar Sauszemes spēku Mehanizēto kājnieku brigādi, Zemessardzes 2.Vidzemes brigādi, Zemessardzes 3. Latgales brigādi, Latvijā dislocēto Dānijas Bruņoto spēku vienību un ASV Bruņoto spēku artilērijas brigādi trenēs un pārbaudīs komandvadības elementus un procedūru savietojamību.

Atšķirībā no citām štābu mācībām, vienības veiks arī apvidus izlūkošanu uz zemes un no gaisa, izmantojot militāros helikopterus.

Mācību laikā Latgales un Vidzemes novadu iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, dzirdot un novērojot militāro helikopteru un tehnikas kustību Jēkabpils un Rēzeknes, kā arī Ādažu poligona apkārtnē.

NBS vērš iedzīvotāju uzmanību, ka jebkuras militāro mācību aktivitātes ārpus poligoniem Latvijā tiek rūpīgi plānotas un īstenotas, ņemot vērā ceļu tīkla un apvidus īpatnības dažādos novados, lai militāru draudu gadījumā labāk varētu izmantot apvidus priekšrocības un spētu efektīvāk īstenot Latvijas teritoriālās aizsardzības operācijas, tajā skaitā sadarbībā ar sabiedroto valstu spēkiem.