Pagarināts termiņš iepirkumā par bateriju elektrovilcienu iegādi

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Autotransporta direkcijas iepirkumā par deviņu jaunu akumulatoru bateriju elektrovilcienu iegādi pieteikšanās termiņš pagarināts līdz 15.jūnijam, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija.

Sākotnēji noteiktais pieteikšanās termiņš bija 31.maijs.

Pirmajā iepirkumu kārtā paredzēts atlasīt kandidātus, kas varētu nodrošināt deviņu jaunu bateriju vilcienu piegādi. Savukārt detalizētas sarunas par iepirkuma cenu un citiem apstākļiem, kas var ietekmēt vilcienu piegādi, notiks otrajā iepirkuma kārtā. Plānots, ka otrā iepirkumu kārta tiks izsludināta rudenī.

Finansējums vismaz septiņu vilcienu iegādei tiks piesaistīts no Atveseļošanas un noturības mehānisma plāna, bet divu vilcienu iegāde tiks līdzfinansēta no ES fondu 2021.-2027.gada finansējuma, tostarp Kohēzijas fonda finansējuma.

Plānots, ka tiks iegādāti deviņi bateriju vilcieni, tomēr iepirkuma dokumentācijā paredzēta iespēja papildu finanšu iespēju atrašanas gadījumā palielināt iegādājamo vilcienu skaitu vēl līdz septiņiem jauniem vilcieniem.

Autotransporta direkcijā iepriekš informēja, ka atbilstoši plānotajam jaunie vilcieni tiks piegādāti līdz 2026.gada beigām.

Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš iepriekš intervijā sacīja, ka deviņu bateriju vilcienu iegāde orientējoši varētu izmaksāt 75-76 miljonus eiro. Projekts paredz deviņu vilcienu sastāvu iegādi ar 200 līdz 240 pasažieru sēdvietu ietilpību.

Finansējums ir paredzēts tikai ritošā sastāva iegādei. Tas nozīmē, ka infrastruktūrai un uzturēšanai būs jāparedz valsts finansējums," teica Autotransporta direkcijas vadītājs.

Sākotnēji ir plānots, ka šie sastāvi tiks izmantoti līnijā Bolderāja-Sigulda. Bateriju vilcieni kalpotu Rīgas un Pierīgas areālā. Savukārt daļu dīzeļvilcienu, kuri pašlaik apkalpo Siguldas līniju, varētu novirzīt uz citām līnijām.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Svarīgākais