Straume bažīgs par Policijas akadēmijas absolventu iespējamo masveida došanos izdienas pensijā

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Tuvākajos gados daudzi toreizējās Latvijas Policijas akadēmijas (LPA) absolventi būs sasnieguši izdienas pensijas vecumu, tāpēc pastāv iespēja, ka viņi pametīs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā atzina KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

Runājot par problēmām 5-10 gadu griezumā, Straume norādīja, ka šajā laikā daudzi LPA absolventi sasniegs izdienas pensijas vecumu, tāpēc pastāv iespēja, ka darbinieki pametīs biroju. "Tas ir liels izmeklētāju un operatīvo darbinieku štats," piebilda Straume.

Vienlaikus Straume pauda cerību, ka šo problēmu novērsīs Iekšlietu ministrijas veidotā Iekšējās drošības akadēmija (IDA), ko veido konsorcijā starp ministriju, Valsts policijas koledžu, Rīgas Stradiņa universitāti un Latvijas Universitāti.

Jau rakstījām, ka topošajā IDA pirmos studentus plānots uzņemt nākamgad.

"Esmu par to priecīgs un ceru, ka pēc sešiem septiņiem gadiem būs absolventi. Ja tas nepiepildīsies, tad saredzu drūmu ainu par to, kas izmeklēs korupcijas noziegumus un cita veida noziegumus," piebilda Straume.

Valdība 2009.gada vasarā nolēma likvidēt LPA, kas atradās Rīgā, Ezermalas ielā. Viens no galvenajiem akadēmijas likvidēšanas iemesliem bija finansējuma trūkums.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.