Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Ministre: Nākamajā apkures sezonā atbalsta saņēmēju skaits atsevišķās pašvaldībās varētu augt četras reizes

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Nākamajā apkures sezonā atbalsta saņēmēju skaits atsevišķās pašvaldībās varētu pieaugt arī četras reizes, otrdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA).

"Būs pašvaldības, kurās [atbalsta] saņēmēju skaists nevis dubultosies, bet četrkāršosies," teica ekonomikas ministre.

Viņa piebilda, ka atbalsta saņēmēju skaits nākamajā apkures sezonā ļoti paplašināsies tajās pašvaldībās, kurās kā primārā ir gāzes apkure, tostarp vislielākās bažas šobrīd ir par Rēzekni, kur centralizētā siltumapgāde joprojām tiek nodrošināta tikai ar gāzi.

Indriksone norādīja, ka šobrīd tiek strādāts pie atbalsta instrumentu izstrādes, ņemot vērā pieredzi, kas iegūta iepriekšējā apkures sezonā. "Mums jau bija atbalsta instrumenti, kas mērķēti uz visdārgāko apkuri. Tas nozīmē, ka tiem, kuriem sadārdzinājums ir ekstremāls, valsts nāk palīgā līdz kaut kādai mediānai, daļēji kompensējot apkures rēķinus," pauda ministre.

Viņa arī atzīmēja, ka nākamajā apkures sezonā slieksnis, virs kura paredzēta kompensācija, būs augstāks nekā pagājušajā sezonā. "'Noteikti šis slieksnis būs lielāks nekā bija šajā apkures sezonā," teica Indriksone.

Jau vēstīts, ka pagājušajā apkures sezonā siltumenerģijas izmaksu mazināšanai valsts sniedza atbalstu mājsaimniecībām tajās pašvaldībās, kurās bija vērojams ekstremāls cenu pieaugums un siltumenerģijas tarifs centralizētajā siltumapgādē bija virs 68 eiro par megavatstundu (MWh).