Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Pabriks: Atsevišķiem koalīcijas partneriem jāizpilda savi pienākumi Ukrainas bēgļu atbalstīšanā

© Romāns Kokšarovs/F64

Pēc Iekšlietu ministrijas iesniegtā plāna Ukrainas bēgļu atbalstam atsevišķiem koalīcijas partneriem tagad ir jāizdara savs darbs Ukrainas civiliedzīvotāju atbalstīšanā, šodien partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) priekšvēlēšanu kampaņas "Droši kopā" atklāšanas pasākumā pauda aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Sākotnēji Pabriks norādīja, ka tie, kuri bieži vien neizdara savu darbu līdz galam, "nāk mūs pamācīt". Politiķis minēja, ka pēc tam, kad AP iekšlietu ministra amatam izvirzīja Kristapu Eklonu, citas partijas pārstāvis, kāds bijušais iekšlietu ministrs, kurš šajā amatā strādājis astoņus gadus, tagad esot atcerējies par nozarē neizdarītajām lietām. "Tad vajadzēja pacensties un tās izdarīt," atbildē vārdā neminētam citas partijas politiķim pauda Pabriks.

Viņš uzsvēra, ka "Attīstībai/Par!" arī priekšvēlēšanu laikā neļaus citām partijām pakāpties uz saviem pleciem un neuzņemsies vainas apziņu par citu partiju neizdarīto vai nu iekšlietās par laiku, pirms šī joma nonāca AP pārziņā, vai izglītībā un ekonomikā.

Ukrainas bēgļu uzņemšanā sākotnēji ticis pārmests, ka nav iesniegts pareizais plāns, bet tad, kad tas tika iesniegts, tad tāpat naudu nedod un publiski saka, ka mēs esam vainīgi, situāciju aprakstīja Pabriks.

"Nē, mīļie draugi, - paši uzņemieties atbildību, ja nespējat ar mums sastrādāties un nespējat šīs lietas pareizi nokomunicēt. Mēs savu darbu izdarīsim, bet jums ir arī jāizdara savs darbs - un tas attiecas uz atsevišķiem mūsu koalīcijas partneriem," sacīja Pabriks, kura teikto AP biedri sveica ar aplausiem.

Pabriks arī skaidroja, ka aizsardzībā Latvija aktīvi gatavojas NATO samitam jūnija beigās, kad Baltijas valstis sagaida savai drošībai nozīmīgus lēmumus. Latvija kopā ar pārējiem baltiešu kolēģiem pieprasīs tādu pašu aizsardzību, kāda ir Francijas, Lielbritānijas, Vācijas, Spānijas un Itālijas iedzīvotājiem, uzsvēra ministrs.

AP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece, Mediju politikas apakškomisijas vadītāja Vita Anda Tērauda (AP) priekšvēlēšanu kampaņas atklāšanas pasākumā cita starpā pauda, ka Latvijas drošības stiprināšana ir likusi spert soļus, kas liek pārdomāt demokrātijas robežas. Jāsaprot, kad demokrātijas aizsardzībai ir nepieciešami neordināri līdzekļi, piemēram, slēdzot televīzijas kanālus un liedzot piekļuvi interneta vietnēm, norādīja politiķe.

Partiju apvienībai kā liberālam spēkam, jābūt skaidrībai par šo soļu pamatotību, nepieciešamību un samērību, kā arī kontrolei pār institūcijām, kurām ir šādas pilnvaras, sacīja AP frakcijas vadītāja vietniece. Tādējādi demokrātija tiks sargāta demokrātiski un neatkarības nosargāšana, nezaudējot demokrātiju, būs AP piedāvājums vēlētājiem, uzsvēra Tērauda.

Kā ziņots, gaidot 14.Saeimas vēlēšanas, AP uzsver, ka ir panākusi finansējuma palielināšanu medicīnai, kā arī akcentē gan izglītības politikas nozīmi Latvijas izaugsmē, gan nepieciešamību atbalstīt mazturīgos iedzīvotājus, šodien notiekošajā priekšvēlēšanu kampaņas atklāšanas pasākumā pauda AP politiķi.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā dienā.