Prognozē, vai arī nākamnedēļ Latviju mērcēs lietus

© Kaspars Krafts/F64

 Svētdien valsts teritorijas lielākajā daļā pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, savukārt Kurzemē vējš pūtīs no rietumu puses, prognozē Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Svētdien rietumu un centrālos rajonus šķērsos nokrišņu zona, kas daudzviet nesīs lietu. Minimālā gaisa temperatūra naktī ir gaidāma +4…+10 grādi, bet dienā gaisa temperatūra būs līdzīga kā sestdien.

Pirmdien vējš pierims un būs lēns, naktī debesis daudzviet skaidrosies. Minimālā gaisa temperatūra naktī gaidāma +6…+11 grādu robežās. Tomēr no rīta debesis atkal aizklās mākoņi, un valsti no dienvidiem šķērsos plaša nokrišņu zona. Dienā gaiss iesils vien līdz +11…+15 grādiem, bet vietām centrālajos un austrumu rajonos līdz +16…+17 grādiem.

Šī brīža prognoze liecina, ka arī nākamās nedēļas vidū būtiskas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas - Latviju šķērsos vairākas nokrišņu zonas, līdz ar to valsts lielākajā daļā līs. Pūtīs lēns līdz mērens vējš. Naktīs gaisa temperatūra saglabāsies +5…+10 grādu robežās, bet dienās termometra stabiņš nepakāpsies augstāk par +12…+18 grādiem.

Iespējams, ka nākamās nedēļas nogalē termometra stabiņš pirmo reizi šajā gadā pakāpsies virs +25 grādiem, taču pastāv arī varbūtība, ka ieradīsies ciklons, kas sagādās lietu un ne tik siltu laiku, iepriekš ziņoja ziņu aģentūra LETA.