Rindā pie Terehovas robežkontroles punkta gaida 960 kravas automašīnas

Izbraukšanu no Latvijas uz Krieviju rindā pie Terehovas robežkontroles punkta šorīt plkst.8 gaidīja 960 kravas automašīnas, kas ir par 30 mazāk nekā vakar plkst.20 un par 140 mazāk nekā vakar plkst.8.

Kā liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) interneta mājaslapā pieejamā informācija, paredzamais gaidīšanas laiks rindā pie Terehovas robežkontroles punkta šorīt bija 71 stunda jeb gandrīz trīs diennaktis.

Lai klātienē pārliecinātos, kā atbildīgie dienesti kontrolē kravas automašīnu plūsmu pāri Latvijas-Krievijas robežai, rītdienas, 27.decembra, agrā pēcpusdienā Terehovas robežkontroles punktā ieradīsies iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) un satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas preses pārstāve Gunta Skrebele.

Kā ziņots, Mūrniece šonedēļ uzdeva Valsts robežsardzes (VRS) priekšniekam ģenerālim Normundam Garbaram pievērst īpašu uzmanību kravu plūsmas organizēšanai Latvijas-Krievijas robežkontroles punktā Terehovā, lai Ziemassvētkos un gada nogalē nodrošinātu visu nepieciešamo pasākumu realizēšanu rindu mazināšanai.

Aicinājumu šai problēmai pievērst uzmanību Latvijas Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes laikā Krievijā Iekšlietu ministrijai izteica arī Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins.

VRS struktūrvienībās ar dienesta priekšnieka pavēli tika noteikta virkne pastiprinātās darbības pasākumu.

22.decembrī Terehovas robežkontroles punktu apmeklēja VRS priekšnieks Garbars un VID Muitas pārvaldes direktors Tālis Kravalis. Abu iestāžu vadītāji uzklausīja atbildīgo amatpersonu ziņojumus par pašreizējo situāciju un veiktajiem darbības efektivizēšanas pasākumiem. Noskaidrojās, ka robežsargi un muitnieki dara visu iespējamo, lai kravas automašīnu plūsma pāri robežai būtu maksimāli ātra.

Ir veikti visi pasākumi, lai radītu maksimālu kravu pārbaudes plūsmas sakritību ar Krievijas kontrolpunkta caurlaides iespējām, pēc Garbara un Kravaļa vizītes Terehovas robežkontroles punktā pastāstīja VRS preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka.

Kā ziņots, lielais kravas automašīnu skaits, kas pēdējās dienās vērojams pie Terehovas robežkontroles punkta, varētu būt saistīts ar Ziemassvētkiem un Jaunā gada tuvošanos, jo pārvadātāji cenšas paspēt nogādāt Krievijā savas kravas vēl pirms svētku brīvdienām.

VID aģentūra LETA uzzināja, ka rindu pieaugumam ir sezonāls raksturs, jo gada beigās eksportētāji un arī importētāji steidzas izpildīt savas saistības un piegādāt preces noteiktajos termiņos, turklāt savus darbus daudzi cenšas padarīt vēl līdz svētku brīvdienām.

Svarīgākais