Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā

Bezpajumtniekiem Rīgā un Liepājā piešķirs dzīvokļus, mēģinot viņus atgriezt sabiedrībā

© Ģirts Ozoliņš/F64

Lai Latvijā samazinātu bezpajumtnieku skaitu, divās pilsētās – Rīgā un Liepājā šogad pilotprojekta veidā sāks ieviest pakalpojumu ”Mājokli vispirms”, vēsta liepajniekiem.lv

Tas nozīmē, ka bezpajumtniekam tiks piešķirts dzīvoklis, un tad ar cilvēku individuāli strādās virkne speciālistu, mēģinot panākt viņa atgriešanos sabiedrībā un darba dzīvē.

Projekta īstenošanai no Eiropas Sociālā fonda un Latvijas Valsts budžeta līdzekļiem kopumā novirzīti 650 tūkstoši eiro.

Liepājas nakts patversmē šobrīd uzturas 64 bezpajumtnieki. Viņi tur nonākuši dažādu iemeslu dēļ, bet galvenokārt - atkarību un ielaistu slimību dēļ. Zaudēts darbs, ienākumi, dzīvesvieta.

Patversme vadība stāsta, ka sākts atlasīt tos cilvēkus, kurus rudenī varētu iesaistīt pilotprojektā. Galvenais nosacījums - motivācija savā dzīvē ko mainīt.

Liepājas dome šim projektam piešķirs 10 dzīvokļus. Būs pieejami dažādi speciālisti, kas palīdzēs cilvēkam atgriezties dzīvē un nodrošinās zināmu uzraudzību. Projekts ilgs līdz 2023. gada beigām. Projekta laikā tā dalībniekiem nebūs jāmaksā komunālie maksājumi. Ja noslēdzoties projektam, cilvēks varēs segt šos maksājumus, viņš varēs dzovoklī palikt.