Vitenbergs atbild, vai jūtas politiski nodots

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Demisionējošais ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs kanāla TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum" atbildējis, vai jūtas politiskis nodots.

"Nē, tāda sajūta man nav," saka bijušais ministrs jo, atbalstījis partijas lēmumu prasīt Marijas Golubevas demisiju par to, kas notika 10. maijā, norādot, ka uzskata, ka bijusī iekšlietu ministre slikti veica savus darba pienākumus.

"Es paudu savu nostāju, ka es atbalstu šādu soli, saprotot, ka tas varētu maksāt manu amatu un kādi pretsoļi varētu sekot," saka J. Vitenbergs.

Viņš norāda, ka bijis gatavs iespējai, ka var zaudēt savu amatu, taču negaidījis, ka tas notiks šādā veidā, proti, ar pamatojumu, ka viņš ir "jaunākais ministrs".

"Tas savā ziņā ir savdabīgs arguments. Es domāju, ka līdz šim neko tādu Latvijas politika nav pieredzējusi," pauž bijušais ministrs.

Jau ziņots, ka valdošajā koalīcijā ietilpstošā NA pieprasīja nu jau bijušās iekšlietu ministres Golubevas demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā nedēļas sākumā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, NA ministri pametīs valdību.

Golubeva paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību, tāpēc pati atkāpjas no amata. Savukārt Ministru prezidents Kariņš NA veiktā "šantāžas mēģinājuma" dēļ pieprasīja amatu atstāt arī ekonomikas ministram Vitenbergam.