Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Viesnīcas pārtrauc Ukrainas bēgļu izmitināšanu un ēdināšanu

© Ģirts Ozoliņš/F64

Viesnīcas cita pēc citas sāk paziņot, ka pārtrauks Ukrainas civiliedzīvotāju ēdināšanu un izmitināšanu neatkarīgi no tā, ka par 30 dienām pagarinās iespēju Ukrainas iedzīvotājiem saņemt atbalstu ēdināšanai un izmitināšanai. Valsts ir būtiski samazinājusi kompensējamo summu par izdevumiem, vēsta TV3.

Valsts finansējumu bēgļiem viesnīcu nozare sauc par niecīgu, tamdēļ, piemēram, viesnīca ”Hanza” jau no rītdienas pārtrauks ukraiņu ēdināšanu. Iemesls - par valsts noteikto finansējumu - 10 eiro - nav iespējams vairs nodrošināt trīsreizēju ēdināšanu. Piemēram, šajā viesnīcā brokastis vien jau maksā septiņus eiro, pusdienas - sešus, vakariņas - septiņus eiro.

Te ēdināšana ir ārpakalpojumā, tāpēc arī summa veidojas diezgan liela - 20 eiro. Puse no valsts dotā. Līdz ar to šajā viesnīcā esošie ukraiņu bēgļi šovakar ēda pēdējās bezmaksas vakariņas.

Viesnīcu asociācija vīlusies, ka valdība šodien ignorējusi lūgumu ēdināšanu segt pēc faktiskajām izmaksām, nevis nosakot 10 eiro griestus dienā. Pavisam drīz vēl vairākas viesnīcas cita pēc citas pārtrauks ēdināt bēgļus. Rīgas domē uzsver, ka, ja skolēnus var paēdināt līdz 2 eiro, tad uzņēmējam ir jāspēj trīs ēdienreizes nodrošināt par 10 eiro. Visticamāk, tad pašvaldība atteiksies no ēdināšanas pakalpojuma viesnīcās.