Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Latvija Borispoles slimnīcai Ukrainā ziedos operatīvo medicīnisko transportlīdzekli

© Vladislavs Proškins / F64

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) Borispoles slimnīcai Ukrainā ziedos vienu operatīvo medicīnisko transportlīdzekli, otrdien lēma valdība.

Kā liecina Veselības ministrijas sagatavotais rīkojums, NMPD šī gada 7.aprīlī bija nodevis Borispoles slimnīcai Ukrainā atbalstam divus operatīvos medicīnisko transportlīdzekļus, taču patlaban abi nodotie transportlīdzekļi vairs nav izmantojami slimnīcas pacientu transportēšanai, jo tie nav darba kārtībā un to remontam nepieciešamie izdevumi saskaņā ar iesniegtajām tāmēm sasniedz 14 000 ASV dolāru.

Līdz ar to NMPD 27.aprīlī bija saņēmis Borispoles slimnīcas lūgumu ziedot operatīvo medicīnisko transportlīdzekli, kas iekļauts Ukrainas Ārkārtējo situāciju dienestu sagatavoto vajadzību sarakstā, kas izgājis Eiropas Savienības Civilās aizsardzības mehānisma verifikācijas sistēmu.

Paredzēts, ka NMPD no saviem resursiem ziedos vienu no pastāvīgo brigāžu nodrošinājumam izmantotajiem operatīvajiem medicīniskajiem transportlīdzekļiem - 2017.gada izlaides "Opel Movano".

Kopējie transportēšanas izdevumi prognozējami līdz 820 eiro, ieskaitot piemērojamos nodokļus līdz 550 eiro par degvielu diviem transportlīdzekļiem, kas nogādās nepieciešamo Ukrainai. Vēl līdz 120 eiro prognozēti dienas naudai, līdz 80 eiro - viesnīcai un līdz 20 eiro apdrošināšanai, kā arī līdz 50 eiro paredzēti neparedzētām izmaksām.

NMPD izmaksas segs no ārvalstu komandējumiem plānotā finansējuma. Ietaupījums izveidojies, jo saistībā ar Covid-19 izplatību ir samazinājies klātienes komandējumu apjoms.