Dzīvnieku draugi svētkos aicina parūpēties par dzīvniekiem

Biedrība "Dzīvnieku pansija Ulubele", kas apsaimnieko Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmi "Līči", pirms Ziemassvētkiem aicina īpaši parūpēties par četrkājainajiem draugiem, aģentūru LETA informēja biedrības pārstāve Ilze Džonsone.

"Cilvēku svētku sajūta ne vienmēr sakrīt ar dzīvnieku uztveri, un gaidāmā uguņošana daudzus dzīvniekus ļoti biedē. Pēc svētkiem dzīvnieku patversmes ir pārpildītas ar izmisušiem un apjukušiem mīluļiem, kas salūta laikā pārbīlī aizbēguši no saimniekiem un mājām. Lai noklīšanas gadījumā mājdzīvnieks maksimāli ātri atgrieztos, tas jānodrošina ar kakla siksniņu, kurā ir kontaktinformācija pazušanas gadījumam. Aicinām parūpēties, lai svētku laikā dzīvnieks nepaliek bez pieskatīšanas, kā arī izmantot dzīvnieku viesnīcu pakalpojumus," norādīja Džonsone.

Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē patlaban uzturas ap 100 suņu un 30 kaķu, kuri ļoti cerot iegūt sev mājas un atbildīgus saimniekus vēl šogad. "Apsveriet iespēju savā ģimenē uzņemt kādu suni vai kaķi, kas tik ļoti ilgojas pēc mīlestības. Brīvdienas ir īstais brīdis šādam atbildīgam solim, jo, esot mājās, varēsiet vairāk uzmanības pievērst dzīvnieka uzņemšanai un adaptācijai jaunajā vidē, kas pēc tam noteikti atmaksāsies neizmērojamā uzticībā un abpusējā mīlestībā," sacīja biedrības pārstāve.

"Dzīvnieku pansija Ulubele" dibināta 2005.gadā, un kopš 2010.gada maija biedrība sākusi Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes apsaimniekošanu.

Pašvaldība apmaksā dzīvnieku uzturēšanu 14 dienas no uzņemšanas brīža dzīvnieku patversmē, un pēc šī laika dzīvniekiem nepieciešams veikt eitanāziju vai arī meklēt citas iespējas, kā tos uzturēt. Biedrība "Dzīvnieku pansija Ulubele" aicina iedzīvotājus ziedot patversmes uzturēšanai, zvanot pa maksas tālruni 90006083, šādi ziedojot vienu latu, vai izmantot labdarības portāla "Ziedot.lv" starpniecību.

Svarīgākais